ANP15 dec '11 17:18Aangepast op 15 dec '11 17:34

Mediabedrijven akkoord met dagblad-cao

AMSTERDAM (AFN) - De werkgevers in de dagbladsector gaan akkoord met het behaalde onderhandelingsresultaat voor een nieuwe dagblad-cao. Alle aangesloten mediabedrijven van werkgeversorganisatie NDP Nieuwsmedia hebben donderdag hun fiat gegeven aan de nieuwe cao-afspraken, meldde Ruud Schets van NDP Nieuwsmedia.

De achterban van NDP Nieuwsmedia, die bestaat uit tien mediaconcerns, had tot donderdag de tijd om te reageren op het akkoord dat woensdag met de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) was bereikt. De NVJ-leden, die afgelopen dagen nog actievoerden voor betere arbeidsvoorwaarden, spreken zich volgende week uit. De NVJ laat op vrijdag 23 december de uitkomst van de stemming weten.

De opgeschorte acties zijn formeel van de baan als de leden van de journalistenvakbond ook tevreden zijn. In de overeenkomst zijn onder meer afspraken gemaakt over een loonsverhoging. Dagbladjournalisten krijgen per 1 juli 2011 een structurele loonsverhoging van 1 procent en 0,5 procent per 1 december, en nog eens 0,5 procent per 1 april 2012. De nieuwe cao heeft een looptijd van 24 maanden en eindigt op 31 december 2012.

Gerelateerde artikelen