ANP2 dec '11 14:02

Welke landen treft Oranje op EK?

ANP
ANP

KIEV (ANP) - Welke drie landen treft het Nederlands elftal volgend jaar zomer in de groepsfase van het EK voetbal? Dat is de grote vraag die vrijdagavond tijdens de loting in het Paleis van de Kunst in Kiev wordt beantwoord.

Oranje zou een loodzware poule kunnen krijgen met Duitsland, Portugal en Frankrijk als tegenstanders. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk kan ook worden gekoppeld aan Rusland, dat onder leiding staat van Dick Advocaat.

De loting begint met het indelen van Nederland en Spanje in de groepen B en C. Komt Oranje in B, dan speelt het de drie groepswedstrijden in de Oekraïense stad Charkov. Als de vicewereldkampioen in C belandt, gaat hij drie keer naar het Poolse Gdansk. Vervolgens worden de overige 12 deelnemers verspreid over de vier poules. Polen is hoofd van groep A, Oekraïne voert D aan.

Het Poolse elftal speelt op 8 juni in Warschau de openingswedstrijd van het EK. De finale is op 1 juli in Kiev. Spanje verdedigt volgend jaar de Europese titel die het in 2008 veroverde.

Gerelateerde artikelen