ANP2 mei '11 07:25

'Kremers niet meer in race voor DNB'

AMSTERDAM (AFN) - Voormalig topambtenaar Jeroen Kremers is momenteel niet meer in de race voor de opvolging van president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB). Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) maandag.

Kremers wil tegenover de krant alleen bevestigen dat er van zijn kant ,,geen sprake is van instemming met een voordracht voor het presidentschap van DNB''. Andere bronnen geven aan dat Kremers, momenteel verantwoordelijk voor het risicobeheer bij Royal Bank of Scotland, enkele weken geleden ervan af heeft gezien verder te gaan met de selectieprocedure voor het presidentschap.

De raad van commissarissen heeft wel gesprekken gevoerd met Kremers, maar deze nam vervolgens het besluit afstand te nemen van het selectieproces. Kremers wil hierop tegen het FD verder niet ingaan.

Na het afvallen van Kremers staan voor zover bekend nog maar twee personen op het lijstje voor een mogelijke officiële voordracht. Dat zijn Lex Hoogduin (directielid van DNB) en Kees van Dijkhuizen (oud-topambtenaar van Financiën en tegenwoordig financieel bestuurder van zakenbank NIBC).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen