ANP9 mrt '11 16:57

AEX weer in de plus

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag aan het eind van de middag weer uit de rode cijfers gekomen. Hogere standen op Wall Street, steunden de koersen op het Damrak.

De AEX-index noteerde met bijna een uur handel te gaan een winst van 0,2 procent op 367,03 punten. De MidKap-index voor middelgrote fondsen steeg 0,1 procent tot 643,44 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen daalden tot 0,4 procent.

Op Wall Street noteerde de toonaangevende Dow-Jonesindex na ruim een uur handel 0,1 procent in de plus op 12224 punten. De brede S&P 500 en technologiegraadmeter Nasdaq noteerden 0,1 en 0,3 procent lager.

ING

Bank en verzekeraar ING is begonnen met de verkoop van de Amerikaanse internetbank ING Direct USA. Volgens de krant The New York Post is de maximale verkoopsom 10 miljard dollar. Het aandeel ING ging 2,8 procent omhoog.

De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 105,20 dollar. Het oliekartel OPEC zei dinsdag een productieverhoging te overwegen om de gedaalde productie in Libië te compenseren, maar een bestuurder van de OPEC zei woensdag dat er geen vergadering zal worden gepland.

Noodhulp

Portugal veilde woensdag met succes voor 1 miljard euro aan staatsobligaties, maar moest daarop wel een forse rente bieden. Volgens Portugal is deze hoge rente op de lange termijn onhoudbaar. Dat kan betekenen dat het land moet aankloppen voor noodhulp.

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM won 2,1 procent. Het bedrijf kondigde aan dat het de brandstoftoeslag gaat verhogen.

TKH

Kabelbedrijf TKH steeg 2,8 procent. Het bedrijf kwam woensdag met cijfers over 2010 die de verwachtingen van analisten overtroffen. Ook was TKH positief gestemd over de ontwikkelingen dit jaar.

Het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS steeg in Parijs 1,3 procent. Het moederbedrijf van vliegtuigbouwer Airbus heeft over 2010 een winst behaald van 553 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een verlies geleden van 763 miljoen euro.

De euro noteerde een stand van 1,3920 dollar. Bij het sluiten van de handel dinsdag was de euro 1,3910 dollar waard.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen