ANP3 mei '11 19:34

Amerikaanse beurzen verdeeld

NEW YORK (ANP) - Het Osama-effect op de beurzen lijkt dinsdag helemaal uitgewerkt. Amerikaanse beleggers verkochten aandelen die de laatste tijd flink in waarde zijn gestegen. Alle indices openden licht negatief, halverwege de handel hield de Dow stand maar moesten de S&P 500 en schermenbeurs Nasdaq terrein prijsgeven.

Na vier uur handel noteerde de toonaangevende Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen een stand van 12.804 punten, vrijwel gelijk aan het slot van maandag. De breder samengestelde S&P 500-index leverde 0,3 procent in tot een stand van 1357 punten. Technologiebeurs Nasdaq ging bijna 1 procent achteruit tot 2840 punten.

De koers van het aandeel van aluminiumproducent Alcoa hield de Dow voor een deel staande. Het aandeel klom bijna 4 procent op geruchten dat branchegenoot Rio Tinto een overnamebod voorbereidt. Beide bedrijven gaven geen commentaar.

Creditcardmaatschappij MasterCard pakte er 3 procent bij nadat het prima eerste kwartaalresultaten bekend had gemaakt. Zowel de omzet als de winst waren flink hoger, gesteund door meer aankopen met de kaarten van het bedrijf en hogere uitgaven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen