ANP16 jun '11 17:20

Fraudeverdachte Nico V. ernstig ziek

HAARLEM (AFN) - Nico V., een van de hoofdverdachten in het vastgoedfraudeproces rond Philips Pensioenfonds en Rabo Vastgoedgroep (voorheen Bouwfonds), is ernstig ziek. Zijn advocaat Jan Leliveld verzocht de rechtbank daarom donderdag om aanhouding van zijn zaak voor onbepaalde tijd.

V. heeft darmkanker met uitzaaiingen naar de lever. ,,Het is levensbedreigend'', laat zijn advocaat weten. V. kreeg halverwege mei de definitieve diagnose te horen en is vorige week geopereerd. Hij wordt 'palliatief’ behandeld, wat betekent dat hij zorg krijgt die gericht is op pijnverlichting bij mensen die ongeneeslijk ziek zijn.

De rechtbank neemt waarschijnlijk volgende week donderdag een formele beslissing over de gevraagde aanhouding. Half augustus wordt besproken of het nog zin heeft de zaak tegen V. voort te zetten.

V., voorheen een aangetrouwde oom van hoofdverdachte Jan van V., wordt onder meer verdacht van de verduistering van vele miljoenen. De flamboyante 74-jarige was bij Bouwfonds binnengekomen via zijn neef, die ten tijde van de fraude directeur was van Bouwfonds Vastgoedontwikkeling. V. trad op als adviseur van Bouwfonds en mentale coach van medewerkers. Tijdens zijn proces zei hij niets fout te hebben gedaan, maar gebruik te hebben gemaakt van de mogelijkheid veel geld te verdienen.

Gerelateerde artikelen