ANP3 mei '11 07:02

Ook Nederlanders dupe van kraak netwerk Sony

ANP
ANP

SAN FRANCISCO (ANP) - De creditcardgegevens van Nederlandse gebruikers van het Sony Online Entertainment Network zijn gestolen bij een cyberaanval op de elektronicagigant. Dat maakte Sony maandag bekend.

Het zou gaan om een aanval op het netwerk voor de gebruikers van pc-games, dat gekraakt werd nog voor de grote aanval op het PlayStation netwerk van half april. De criminelen maakten gegevens van 25 miljoen pc-gebruikers buit. Volgens Sony zijn daaronder creditcardgegevens van 10.700 gebruikers uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Spanje. Tevens zijn nog eens 12.700 gebruikers van elders getroffen door de diefstal van bankgegevens uit het netwerk en een verouderde databank.

Vorige week maakte Sony bekend dat bij een cyberaanval op 19 april op het PlayStation-netwerk de data van 77 miljoen gebruikers gestolen zijn. Ook tussen die gegevens zaten waarschijnlijk creditcardgegevens. Of daar ook Nederlandse bankgegevens bij zaten, is nog onduidelijk.

Een woordvoerster van Sony meldde aan de BBC dat er nog geen bewijs is dat de gestolen gegevens zijn gebruikt voor financiële doeleinden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen