ANP18 aug '11 15:49

Wall Street begint met fors verlies

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zijn donderdag fors lager geopend. De vrees voor een nieuwe recessie heeft beleggers opnieuw in de greep gekregen. Vooral Amerikaanse bankaandelen werden van de hand gedaan.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 2,7 procent lager op 11.099 punten. De S&P 500 daalde 3,1 procent tot 1156 punten, terwijl technologiebeurs Nasdaq 3,7 procent zakte tot 2419 punten.

De vrees voor een recessie werd gevoed door een rapport van de Amerikaanse bank Morgan Stanley. De bank schroefde donderdag zijn groeiverwachtingen voor de wereldeconomie drastisch omlaag, nu de VS en Europa ,,gevaarlijk dicht bij een recessie'' zijn aanbeland.

Bank of America zakte ruim 6 procent en JPMorganChase verloor meer dan 3 procent. De Amerikaanse zaken krant The Wall Street Journal meldde donderdag dat de Federal Reserve zich zorgen maakt over Europese banken die ook actief zijn in de VS. De Amerikaanse centrale bank vreest dat het bankensysteem besmet raakt via deze divisies door de Europese schuldencrisis.

Gerelateerde artikelen