ANP9 mei '11 23:19

Stichting achter Nipkowschijf op zwart zaad

AMSTERDAM (ANP) - De Stichting Nipkow zit op zwart zaad. Door het afhaken van twee sponsors heeft de stichting dit jaar geen geld voor een grote uitreiking van de Zilveren Nipkowschijf en de Ere Zilveren Reissmicrofoon. Dit zei voorzitter Henk van Gelder maandag tijdens het debat Oh oh tv! in De Balie in Amsterdam, ter gelegenheid van vijftig jaar Zilveren Nipkowschijf.

De oudste tv-prijs van Nederland wordt doorgaans tijdens een show in studio Plantage uitgereikt na het voorlezen van het juryrapport. Uitgerekend in het jubileumjaar heeft de organisatie hier geen geld voor, omdat de mediabedrijven Technicolor en Dutchview de prijs niet langer steunen. De enige sponsor die is overgebleven is de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Volgens Van Gelder kost de uitreiking een paar duizend euro.

De Zilveren Nipkowschijf gaat dit jaar naar De Wereld Draait Door. Het TROS-programma Ali B. op volle toeren kreeg maandag een eervolle vermelding van de jury. De TROS werd nooit eerder bekroond door de tv-critici in de Nipkowjury. Het Muziekcentrum van de Omroep krijgt de Ere Zilveren Reissmicrofoon. De winnaars krijgen de onderscheidingen op 25 mei uitgereikt tijdens een etentje.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen