ANP3 nov '11 10:55

Geen herstart projecten Polen verwacht

AMSTERDAM (AFN) - Topman Harrie Noy van advies- en ingenieursbureau Arcadis denkt niet dat de stilgevallen wegenprojecten in Polen nog op gang zullen komen. Dat liet Noy weten in een toeliching op de derdekwartaalcijfers van Arcadis.

Door het onverwachte stilleggen van de projecten in Polen liep Arcadis volgens Noy ,,miljoenen'' aan commissies mis. Eerder dacht Arcadis nog dat de projecten in het derde en vierde kwartaal weer op gang zouden komen, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Volgens de topman moet de capaciteit in Polen daarom worden aangepast.

Het stilvallen van de Poolse projecten heeft de winst van Arcadis geraakt en het bedrijf moest de winstverwachting voor 2011 neerwaarts bijstellen. De netto operationele winst komt dit jaar naar verwachting op een vergelijkbaar niveau uit als in 2010.

Uitzondering

Arcadis denkt niet dat in andere Europese landen projecten zullen worden stilgelegd. ,,We zien het nergens anders gebeuren, dus ik denk dat het een uitzondering blijft in Polen.''

Arcadis voerde de omzet in het derde kwartaal op eigen kracht met 3 procent op. Noy verwacht dat de autonome groeitrend in het vierde kwartaal zal doorzetten. ,,We denken dat de markttrends die we in de afgelopen kwartalen hebben gezien zich in het vierde kwartaal zullen voortzetten.''

Arcadis nam onlangs het Britse adviesbureau EC Harris over. Noy liet weten nog altijd op de uitkijk te staan voor overnames. Daarbij staat uitbreiding in opkomende markten hoog op de agenda, aldus de topman.

Gerelateerde artikelen