ANP27 dec '11 16:44Aangepast op 27 dec '11 18:53

Brand verwoest deel puinbedrijf in Zaandam

ANP
ANP

ZAANDAM (ANP) - Een felle brand heeft dinsdagmiddag een bedrijfspand aan de Ringweg in Zaandam in de as gelegd. In het voormalige kantoorpand van 80 vierkante meter stond apparatuur om een puinbreekinstallatie aan te sturen. De apparatuur van de puinbreker kan volgens de brandweer als verloren worden beschouwd.

De brandweer vermoedt dat de brand is aangestoken, omdat er op het terrein braaksporen zijn aangetroffen en getuigen iemand zagen vluchten op een brommer. De brand brak rond 15.30 uit en was een uur later onder controle, waarna het vuur snel gedoofd werd. De brandweer moest de brand opschalen naar groot, omdat er op het grote terrein van de voormalige vuilverbranding geen water beschikbaar was. Er waren extra manschappen nodig om van elders bluswater te halen.

Op het moment van de brand was er niemand op het afgesloten terrein aanwezig. Er zijn geen gewonden gevallen. Bij het bedrijf wordt alleen beton gebroken als er aanbod is.

Aanvankelijk vermoedde de brandweer dat er in het pand ook autobanden lagen opgeslagen, maar dat bleek achteraf niet waar. Die banden lagen er vroeger wel.

Gerelateerde artikelen