ANP15 nov '11 12:06

Rasmussen loog vanwege huwelijksproblemen

KOPENHAGEN (ANP) - De Deense wielrenner Michael Rasmussen heeft vanwege huwelijksproblemen in 2007 gelogen over zijn whereabouts. De oud-coureur van de Rabobank doet deze bijzondere onthulling dinsdag in de Deense krant Ekstra Bladet.

Hij wilde zijn echtgenote doen geloven dat hij in Mexico was, omdat hij op dat moment bij een andere vrouw in Italië verbleef.

Rasmussen werd in 2007 als geletruidager door de Raboploeg uit de Ronde van Frankrijk gezet nadat was uitgelekt dat hij in de aanloop naar de Tour had gelogen over zijn verblijfplaats.

,,Ik wilde dat mijn vrouw geloofde dat ik in Mexico was. Maar ik was in Italië, al was ik niet in mijn huis. Het is verbazend te zien hoeveel renners scheiden na hun carrière. Ik was er erg dichtbij maar ik ben blij hoe het is afgelopen. Het tourschandaal en alles wat daarna is gevolgd, betekende een zware beproeving voor ons huwelijk. Het was een extreme situatie en een extreme tijd. Zonder onze zoon Milo zou ons huwelijk waarschijnlijk niet hebben standgehouden. Hij was de lijm die alles bij elkaar hield."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen