ANP8 mrt '11 21:25Aangepast op 8 mrt '11 22:23

Wall Street sluit hoger

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger gesloten ten opzichte van maandag. Beleggers reageerden enthousiast op de dalende olieprijs en een optimistische winstverwachting van Bank of America.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 1 procent hoger op 12.214,38 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging 0,9 procent omhoog tot 1321,82 punten. De technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,7 procent in de plus op 2765,77 punten.

De olieprijs daalde dinsdag, nadat de olieminister van Koeweit aangaf dat de olieproducerende landen verenigd in de OPEC voor het eerst in twee jaar praten over het opvoeren van de olieproductie. De prijs van een vat Brentolie daalde met 2,1 procent tot 112,66 dollar. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie ging met 0,6 procent omlaag tot 104,78 dollar.

Onrust

De olieprijs is de afgelopen weken flink gestegen als gevolg van de gevechten in Libië en de onrust in andere Arabische landen. Ook dinsdag raakten troepen van de Libische leider Muammar Kaddafi slaags met rebellen. Kaddafi’s troepen hebben opnieuw rebellenbolwerken als de stad Zawiyah in het westen van het land aangevallen met tanks en gevechtsvliegtuigen. Ook in de oostelijker gelegen havenstad Ras Lanuf en omgeving vonden opnieuw zware gevechten plaats.

Bank of America kwam met een betere winstverwachting dan beleggers hadden verwacht. Het aandeel Bank of America steeg met 4,7 procent en was daarmee de grootste stijger op de Dow.

Op de valutamarkt noteerde de euro 1,3902 dollar, tegen 1,3910 dollar bij het slot van de Europese beurzen dinsdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen