ANP11 jun '11 17:13

'Belangrijkste terreurverdachte Afrika dood'

NAIROBI (ANP) - De meest gezochte terreurverdachte van Afrika, Fazul Abdullah Mohammed, is waarschijnlijk doodgeschoten in Somalië. Dat meldden de autoriteiten in Somalië, Kenia en de Verenigde Staten zaterdag. Abdullah werd onder meer verdacht van betrokkenheid bij de verwoestende terreuraanslagen op de Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in 1998, waarbij ruim 220 mensen stierven.

Ongeveer 5000 mensen raakten gewond door de terreuracties in Nairobi en Dar es Salaam, de belangrijkste steden in Kenia en Tanzania. De Amerikaanse inlichtingendienst FBI had een premie van 5 miljoen euro gezet op tips die zouden leiden tot de aanhouding of dood van de man, die werd beschouwd als de leider van het terreurnetwerk al-Qaeda in Oost-Afrika.

Hij zou in de nacht van dinsdag op woensdag met een handlanger zijn doodgeschoten bij een controlepost van de veiligheidsdiensten in Mogadishu, de hoofdstad van Somalië. De identiteit van Fazul Abdullah Mohammed moet nog worden bevestigd door DNA-onderzoek.

Gerelateerde artikelen