ANP25 feb '11 12:22

Oudste inwoner (109) viert verjaardag

LEEUWARDEN (ANP) - Veel wandelen, ontspannen, sober leven, alles met mate maar wel genieten. Dat is het geheim van de oudste vrouw van Nederland. Geertruida Draaisma uit Leeuwarden viert vrijdag haar 109-de verjaardag. Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden en de Friese loco-commissaris van de Koningin Sjoerd Galema kwamen haar persoonlijk feliciteren.

Als ware het een persconferentie zat de vrouw samen met hen achter een tafel, omringd door microfoons om vragen te beantwoorden. De vrouw besefte het nog niet allemaal. ,,Wat doen die mensen hier?” vroeg ze zich af.

Geertruida Draaisma werd op 25 februari 1902 geboren in het Friese Makkum. De vrouw woont sinds vijftien jaar in wijkzorgcentrum De Hofwijck in Leeuwarden. Ondanks haar hoge leeftijd is ze nog redelijk fit. Achter haar rollator brengt ze bijna dagelijks een bezoek aan de winkel van het zorgcentrum en neemt ze graag deel aan de activiteiten die er worden gehouden.

Op de vraag of ze nog sjans heeft met mannelijke bewoners, antwoordde ze glimlachend: ,,Er is niemand die voldoet, behalve de burgemeester.” Een zoen op de wang volgde.

Gerelateerde artikelen