ANP25 mei '11 17:17

'Topmannen UWV verlaten zinkend schip'

AMSTERDAM (AFN) - Uitkeringsinstantie UWV raakt binnenkort niet alleen topman Joop Linthorst eerder kwijt dan gedacht. Ook de tweede man van de instantie, David Jongen, meldde woensdag dat hij deze zomer al opstapt.

Vakbond CNV Dienstenbond noemt het vertrek van twee van de drie bestuursleden hoogst ongelukkig. ,,Ongewild communiceren de heren hiermee toch dat zij het zinkende schip verlaten'', zei vakbondsbestuurster Debbie Ritsma.

UWV gaat een zware periode tegemoet. Door overheidsbezuinigingen moet er bijna 300 miljoen euro worden bespaard, waardoor meer dan vijfduizend banen verdwijnen. ,,Het is nu de slechtst denkbare optie om vanuit de top in meerderheid te zeggen: dat doen jullie zonder ons", vindt Ritsma.

Nieuwe uitdaging

Linthorst liet bij zijn vervroegde vertrek juist meewegen dat hij zijn opvolger ruim baan wil geven om vanaf het begin van de saneringsslagbetrokken te zijn bij het bedrijf, benadrukte een UWV-woordvoerder. Het vertrek van Jongen komt weliswaar wat ongelukkig, maar het UWV is ervan overtuigd op korte termijn twee goede nieuwe bestuurders aan te stellen.

De termijn van Jongen zou eind dit jaar aflopen. Hij vertrekt een paar maanden eerder omdat hij ,,een nieuwe uitdaging heeft gevonden''. Jongen wordt voorzitter van de raad van bestuur van het Atrium Medisch Centrum in Heerlen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen