ANP14 dec '11 14:46

Motie van wantrouwen tegen Bleker verworpen

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - De motie van wantrouwen over de koers van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw en Natuur) heeft woensdag weinig bijval gekregen in de Tweede Kamer. Alleen de twee leden van de Partij voor de Dieren (PvdD) stemden er voor.

Andere oppositiepartijen hebben wel kritiek op Bleker, maar vinden het nu nog te vroeg om een motie van wantrouwen tegen hem te steunen. De PvdA is kritisch en vindt dat Bleker sommige zaken niet goed doet. De partij wil daarom de natuurtaken onderbrengen bij een ander ministerie (Infrastructuur en Milieu) waar meer geld is. Kamerlid Lutz Jacobi gaf aan dit als een soort gele kaart kan worden opgevat voor Bleker.

GroenLinks krijgt na elk natuurdebat minder vertrouwen in Bleker maar wil hem wel de kans geven een goed en eerlijk natuurakkoord af te sluiten. ,,De staatssecretaris heeft alle waarschuwingen gehad. Nu komt het erop aan om zijn houding drastisch te veranderen’', aldus Arjan El Fassed. Stientje van Veldhoven (D66) zei dat de bewindsman van haar een onvoldoende op een tussenrapport krijgt.

Gerelateerde artikelen