ANP15 dec '11 13:13Aangepast op 15 dec '11 17:26

Zware blessure Barcelona-spits Villa

EPA
EPA

YOKOHAMA (ANP) - Barcelona moet aanvaller David Villa waarschijnlijk lang missen. De spits raakte donderdag in de halve finale van het WK voor clubteams tegen Al-Sadd zwaar geblesseerd. Villa brak in de eerste helft zijn linker scheenbeen, meldt de website van de Catalaanse club. Hij verliet per brancard het veld.

De international is overgebracht naar een ziekenhuis in Yokohama en moet bij terugkomst in Barcelona een operatie ondergaan. ,,Dit is een zware tegenslag voor het elftal. David is een heel aardige vent en iedereen leeft met hem mee'', reageerde Barcelona-coach Pep Guardiola.

Villa is topscorer aller tijden van het Spaanse nationale elftal met 50 doelpunten in 81 interlands en speelde vorig jaar een zeer belangrijke rol bij het veroveren van de wereldtitel. Het is nog niet duidelijk hoe lang hij moet revalideren, maar het is de vraag of de spits op tijd fit is voor het Europees kampioenschap. ,,Er zijn nog zes maanden tot het EK'', reageerde bondscoach Vicente del Bosque. ,,We zullen zien hoe snel hij herstelt.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen