ANP25 feb '11 12:00

Sedoc meldt zich af voor EK indoor

NIEUWEGEIN (ANP) - Gregory Sedoc doet volgende week definitief niet mee aan de Europese kampioenschappen indoor in Parijs. Na overleg met zijn trainer Marita Swart-van Zwol heeft de Amsterdamse hordenloper dit aan de Atletiekunie laten weten.

,,Het is vrijdag twee weken geleden dat ik een scheurtje in mijn hamstring heb opgelopen en na intensieve behandelingen van Camiel van Druten ben ik weer helemaal fit. Om naar de EK te gaan wil ik een medaille en om dat te halen heb ik nog een week training nodig, die ik niet heb. Ik zal me volledig op het buitenseizoen richten en proberen me te kwalificeren voor de Olympische Spelen", aldus de verklaring van Sedoc aan de bond.

Sedoc werd vier jaar geleden bij de EK indoor in Birmingham Europees kampioen. Twee jaar geleden behaalde hij de zilveren medaille in Turijn. Dit seizoen verraste hij eind januari in Chemnitz door na een uiterst korte trainingsperiode direct de limiet voor Parijs te lopen. Sedoc werd in september geopereerd aan zijn enkel, maar hij liep twee weken geleden in Düsseldorf opnieuw een blessure op.

Gerelateerde artikelen