ANP9 mrt '11 20:42

Van der Vaart en Seedorf in basis

LONDEN (ANP) - Zowel Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur) als routinier Clarence Seedorf (AC Milan) begint woensdagavond in de basis aan de return van hun onderlinge duel met als inzet een plek in de kwartfinale van de Champions League. De Londenaren verdedigen voor eigen publiek een voorsprong van 1-0.

Van der Vaart, op tijd hersteld van een kuitblessure, speelt evenals twee weken geleden in Italië achter diepe spits Peter Crouch. Het Welsh supertalent Gareth Bale is ook weer speelklaar maar Spurs-coach Harry Redknapp posteerde hem in eerste instantie nog op de reservebank. Vedran Corluka is terug in de ploeg. Hij werd in de eerste wedstrijd in Milaan het slachtoffer van een smerige overtreding van Mathieu Flamini.

Die Fransman ontsnapte aan een schorsing en vormt daardoor op White Hart Lane met Seedorf en Kevin-Prince Boateng de middenlinie. De ervaren 'druktemaker' Gennaro Gattuso is voorlopig (vijf duels) uitgesloten op het Europese podium. Mark van Bommel is, evenals Urby Emanuelson, niet speelgerechtigd.

Gerelateerde artikelen