ANP12 mei '11 13:55

Minder werk voor baggervloot Boskalis

ANP
ANP

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis kampte in het eerste kwartaal met een lagere bezettingsgraad van zijn schepen. Dat is een weerspiegeling van het lagere werkaanbod in de markt, zei het bedrijf donderdag in een handelsbericht.

De bezetting van de hopper- en cutterschepen loopt al sinds eind 2009 terug na een periode van hosanna in de baggermarkt. ,,De dalende trend heeft zich in het eerste kwartaal voortgezet'', aldus Boskalis.

Het lagere werkaanbod was zichtbaar in een daling van het orderboek van 3,2 miljard euro eind 2010 naar 3,1 miljard euro. De omzet van Boskalis steeg ,,sterk'' ten opzichte van de eerste drie maanden van 2010. Die toename was volledig te danken aan Smit Internationale. Dat bedrijf werd vorig jaar overgenomen en telde toen pas vanaf het tweede kwartaal volledig mee in de boekhouding.

Boskalis handhaaft de verwachting dat het ,,historisch hoge'' resultaat van 2010 dit jaar niet geëvenaard zal worden. Vorig jaar haalde het bedrijf een nettowinst van 311 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen