ANP8 dec '11 12:53

Franse autoriteiten: onderzoek Zagreb - Lyon

EPA
EPA

PARIJS (ANP) - De Franse toezichthouder van goksites (ARJEL) heeft een onderzoek aangekondigd naar de uitslag van de wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Olympique Lyon. Dat meldt het persbureau AFP donderdag.

Olympique Lyon won het duel in Kroatië met 7-1 en plaatste zich op basis van doelsaldo voor de volgende ronde van de Champions League. De Fransen bleven Ajax, dat met 3-0 van Real Madrid verloor, net voor. ,,We zijn op dit moment zaken aan het controleren'', aldus een woordvoerder van ARJEL.

Na afloop van het duel werden er aan diverse kanten vraagtekens gezet bij de uitslag. Een knipoog van Dinamo Zagreb-verdediger Domagoj Vida naar de Lyon-aanvaller Bafétimbi Gomis leidde op internet tot verdachtmakingen over omkoping.

Zagreb kwam nog wel met 1-0 voor, maar speelde toen wel al met tien man omdat Jerko Leko in de 28e minuut met een rode kaart van het veld was gestuurd. Op slag van rust kwam Lyon nog langszij. Na de pauze stond Lyon binnen een kwartier op 1-4 en liep daarna uit naar de monsterscore van 1-7.

Gerelateerde artikelen