ANP2 mei '11 09:38

'TNT Post valt tegen'

AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalresultaten van TNT bevatten maandag geen positieve aanknopingspunten. Naast de verwachte tegenvallende resultaten van Express vielen ook de prestaties van Post tegen, concludeerde analist Dieter Furniere van KBC Securities.

In Nederland daalde het postvolume met 8,6 procent en ging de omzet van TNT Post met ruim 6 procent omlaag. ,,De daling van het postvolume voldoet aan de voorspelling van TNT, maar het blijven flinke getallen'', aldus Furniere. ,,Prijsverhogingen om de daling te compenseren komen er nog niet door.''

TNT Express schreef afgelopen kwartaal 120 miljoen euro af op de activiteiten in Brazilië. ,,Dat is een hoog bedrag en geeft aan welke negatieve swing het bedrijf daar heeft gemaakt'', aldus de analist. TNT Express waarschuwde vorige maand al voor tegenvallende resultaten door de problemen met de integratie van verschillende Braziliaanse bedrijven in één organisatie.

Beleggers reageerden teleurgesteld op de berichten van TNT. Maandag om 9.27 uur noteerde het aandeel 5,7 procent lager op 15,68 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen