ANP7 mrt '11 14:56

Arcadis richt pijlen op Zuid-Amerika

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis mikt op een sterke groei in Zuid-Amerika. ,,Zuid-Amerika is booming'', zei Arcadis-bestuursvoorzitter Harrie Noy in een toelichting op de cijfers over 2010 die maandag werden gepubliceerd.

Arcadis profiteert in Brazilië en Chili van de sterke groei van de mijnbouw- en energiesector. Het bedrijf wil zijn positie in Zuid-Amerika verder versterken door middel van overnames, vooral op het gebied van water en infrastructuur, aldus Noy. Zo moeten toegangswegen aangelegd worden om projecten bereikbaar te maken en is water nodig bij mijnbouw- en energieprojecten voor bijvoorbeeld afvalverwerking en koeling.

Arcadis bezit in Brazilië een meerderheidsbelang in dochterbedrijf Arcadis Logos. Afgelopen jaar kreeg Arcadis Logos miljoenencontracten toegewezen voor de bouw van cementfabrieken en een kerncentrale en voor afvalverwerkingswerkzaamheden. Volgens Noy droegen de activiteiten in Brazilië afgelopen jaar ongeveer 150 miljoen euro bij aan de omzet van Arcadis.

WK voetbal

Arcadis verwacht ook flink profijt te zullen hebben van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië in 2014 en de Olympische Spelen die in 2016 in het land plaatsvinden.

Het bedrijf wil zich nog meer focussen op de kernactiviteiten in Brazilië. Arcadis stoot daarom belangen in de zelf ontwikkelde Braziliaanse biogas- en waterkrachtprojecten af. De verkoop van een groot deel van de biogasactiviteiten is vrijwel rond en wacht nog op goedkeuring van de Braziliaanse autoriteiten. Die goedkeuring wordt spoedig verwacht, aldus Noy.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen