ANP25 sep '11 16:34Aangepast op 25 sep '11 16:52

Groningen in blessuretijd langs De Graafschap

ANP
ANP

DOETINCHEM (ANP) - Met een prachtige vrije trap 7 minuten voor tijd leek verdediger Vito Wormgoor zijn werkgever De Graafschap zondagmiddag de zege te bezorgen in het thuisduel met FC Groningen. In blessuretijd gaven de Doetinchemmers het duel op de Vijverberg alsnog uit handen: 2-3.

David Texeira (2-2 in de 91e minuut) en Dusan Tadic (2-3 in de 92e minuut) bezorgden FC Groningen in een merkwaardige wedstrijd alsnog de zege. Het duel was ruim 1 uur lang van een bedenkelijk niveau. Texeira bracht Groningen in de 65e minuut op voorsprong.

Tot dat moment lag het tempo laag en namen beide ploegen nauwelijks risico. Wanneer er al eens dreiging was, werd dit tenietgedaan door een slechte pass of onzorgvuldige afwerking. Zo had Leandro Bacuna in de 35e minuut de grootste mogelijkheid van de eerste helft. Waar de flankspeler de 0-1 had moeten maken, lette hij niet op bij een voorzet van Lorenzo Burnett.

In de kruising

Lang kon de ploeg van Pieter Huistra niet genieten van de voorsprong, want 5 minuten na de treffer veranderde Yuri Rose met zijn hak een afstandsschot van Jussi Kujala van richting en liet daarmee Brian van Loo kansloos, 1-1. 7 minuten voor tijd moest de doelman toezien hoe Wormgoor een vrije trap prachtig in de kruising schoot.

De supporters op de Vijverberg vierden de zege al. Texeira en Tadic dompelden Doetinchem in de laatste twee minuten alsnog in rouw.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen