ANP24 mei '11 22:17

Strubbelend Wall Street sluit in de min

NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen in New York schommelden dinsdag rond de nulstand, maar eindigden toch in de rode cijfers. De beleggers op Wall Street zijn nog altijd bezorgd over de crisis in de eurozone. Energiefondsen behoren tot de winnaars, nu de olieprijs weer aantrekt.

De Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 0,2 procent op 12.356,21 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,1 procent tot 1316,28 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 0,5 procent tot 2746,16 punten.

Goldman Sachs meldde dinsdag dat de vraag naar olie de komende tijd waarschijnlijk toeneemt. De prijs van ruwe Amerikaanse olie steeg daarop met 1,8 procent tot 99,50 dollar. Door de hogere olieprijs hadden beleggers meer interesse in energiefondsen. Zo wonnen olieconcerns Chevron en Exxon Mobil respectievelijk 0,9 procent en 0,8 procent.

LinkedIn

Net als de netwerksite LinkedIn, die vorige week een flitsend debuut op Wall Street beleefde, maakte dinsdag ook het Russische internetconcern Yandex een knallende entree op de beurs. De populairste zoekmachine van Rusland haalde 1,3 miljard dollar op. Het fonds dat op de Nasdaq genoteerd staat, schoot met 39 procent omhoog.

Financiële instellingen behoorden tot de verliezers. Zakenbank JPMorganChase noteerde een verlies van 0,5 procent en creditcardmaatschappij American Express moest 1,1 procent inleveren.De euro was bij sluiting van Wall Street 1,4100 dollar waard. Aan het einde van de handelsdag in Europa stond de munt op 1,4105 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen