ANP2 mei '11 14:52

'Wall Street omhoog na dood Bin Laden'

NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen in New York openen maandag naar verwachting hoger. Beleggers denken dat geopolitieke spanningen kunnen afnemen, nadat zondagavond (Amerikaanse tijd) bekend was geworden dat terroristenleider Osama Bin Laden is gedood.

Het nieuws leidde tot een daling in de olieprijs, wat ook goed is voor de handel. Een vat ruwe Amerikaanse olie noteerde maandag een prijsdaling van 1,3 procent tot 112,50 dollar. Mogelijk komen oliefondsen onder druk te staan.

Veel handelaren wezen er maandag op dat het positieve effect van de dood van Bin laden van korte duur zou kunnen zijn. Er zouden nieuwe spanningen kunnen ontstaan na de dood van de terroristenleider.

Een impuls

Na een half uur handel kan de ISM Manufacturing index een impuls geven. Economen verwachten een stand van de index van 60 in april, wat duidt op groei van de industriële sector.

Drie kwartier voor de handelsaanvang duidde de future op de S&P 500-index op een opening die 0,4 procent boven het slot van vrijdag ligt. De Dow-Jonesindex en de Nasdaq openen naar verwachting beiden ook 0,4 procent hoger.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen