ANP2 dec '11 16:40Aangepast op 2 dec '11 18:07

Ferrari en Red Bull stappen uit FOTA

BERLIJN (ANP) - Ferrari en Red Bull hebben zich teruggetrokken uit de FOTA. De Formula One Teams Association, opgericht in 2008, behartigt de belangen van de renstallen in de Formule 1. Als reden voor het vertrek geven beide teams aan dat er geen akkoord is bereikt over het programma om de kosten te beperken.

,,De Formule 1 kent, net als de hele wereld, zware tijden. Met pijn in het hart hebben we dit besluit genomen'', schrijft Ferrari op de website. De Italiaanse formatie kan zich niet vinden in de wijze waarop de FOTA de kosten binnen de Formule 1 aan banden wil leggen. ,,De Formule 1 moet weer de testwereld van voortschrijdende technologie worden'', aldus de renstal, die meent dat er te veel aandacht is voor aerodynamica.

Red Bull, het team van wereldkampioen Sebastian Vettel, hield het bij een korte verklaring. ,,We stappen uit de FOTA, maar zullen fanatiek blijven zoeken naar een manier voor kostenbesparing in de Formule 1." De FOTA bestaat nu nog uit 9 van de 12 teams. Hispania Racing verliet de organisatie al eerder.

Gerelateerde artikelen