ANP3 nov '11 09:25

Meer premie-inkomsten voor Delta Lloyd

AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd heeft de premie-inkomsten in de eerste 9 maanden van dit jaar met 14 procent zien stijgen tot 4,3 miljard euro. Dat heeft de verzekeraar donderdag bekendgemaakt.

De premie-inkomsten voor levensverzekeringen stegen met 18 procent tot 3,1 miljard euro. Voor schadeverzekeringen stegen de premie-inkomsten met 5 procent tot 1,2 miljard euro.

Delta Lloyd heeft zijn beleggingen in Iers en Zuid-Europees staatspapier in het derde kwartaal verder afgebouwd tot een waarde van 319 miljoen euro.

Eigen vermogen

Het eigen vermogen van Delta Lloyd daalde in het derde kwartaal met 4 procent tot 3,8 miljard euro. Dat kwam volgens het bedrijf door het effect van de lagere rente op de verzekeringsverplichtingen, de afgenomen waarde van de aandelenportefeuille en de betaling van een interim-dividend.

De wettelijke solvabiliteit viel in het derde kwartaal met 163 procent binnen de beoogde bandbreedte. Eind oktober was dat alweer toegenomen tot naar schatting 177 procent. In de eerste helft van het jaar was de solvabiliteit nog 203 procent.

Gerelateerde artikelen