ANP15 nov '11 15:01

'Openingsverlies voor Wall Street'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen dinsdag naar verwachting lager openen. De stemming wordt opnieuw bepaald door Europa, waar de Italiaanse 10-jarige rente wederom in de gevarenzone terecht is gekomen door twijfels over de crisisaanpak in de eurozone.

Meevallende macro-economische cijfers zouden mogelijk voor wat steun kunnen zorgen. In de Verenigde Staten lieten de detailhandelsverkopen in oktober een groter dan verwachte stijging zien. Ook nam de industriële bedrijvigheid in de staat New York in november onverwacht toe en lieten de Amerikaanse producentenprijzen in oktober een sterker dan verwachte daling zien.

Het aandeel Home Depot noteert circa 2 procent hoger in de voorbeurshandel. De doe-het-zelfketen presenteerde sterker dan verwachte kwartaalresultaten en verhoogde opnieuw de winstverwachting voor het lopende boekjaar.

Macrocijfers

Wal-Mart daalt daarentegen 2 procent. De kwartaalwinst van het grootste detailhandelsconcern ter wereld viel lager uit dan verwacht. De omzet steeg wel harder dan voorzien.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van circa 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen, waarbij de verliezen afnamen na de publicatie van de gunstige macrocijfers. Maandag sloten de beurzen in New York tussen 0,6 en 1 procent lager.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen