ANP2 mei '11 19:31

Saab gaat samenwerken met Chinees autobedrijf

PEKING (AFN) - Saab Automobile gaat samenwerken met de Chinese Hawtai Motor Group. Dat maakte Saab maandag bekend.

Volgens Saab gaat het om een strategisch partnerschap. De details worden dinsdag op een persconferentie in Peking bekendgemaakt. Bestuursvoorzitter Victor Muller liet aan persbureau Reuters weten dat het Chinese bedrijf geld in Saab wil steken.

Het Zweedse automerk is in handen van het Nederlandse Spyker. De productie bij Saab ligt al enige tijd stil als gevolg van financieringsproblemen.

Lening

Eerder op de dag werd bekend dat Spyker een lening ter grootte van 30 miljoen euro heeft gekregen van investeringsfonds Gemini Investement Fund. Verder zal Saab een aanvraag indienen voor uitbetaling van 29,1 miljoen euro aan leningen van de Europese Investeringsbank (EIB). In totaal komt dan zo'n 60 miljoen euro beschikbaar. Met dat geld kan de productie bij Saab weer worden opgestart.

Dat zou volgens moederbedrijf Spyker binnen een week moeten kunnen. De productie bij Saab ligt al een paar weken stil door een gebrek aan onderdelen. Leveranciers leverden niet meer omdat hun rekeningen niet werden betaald.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen