ANP15 nov '11 09:07

Accell handhaaft verwachtingen 2011

ANP
ANP

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenfabrikant Accell Group heeft in de afgelopen maanden door het matige weer in de zomerperiode en de verslechterende economische omstandigheden een lagere omzet behaald dan verwacht. De verwachtingen voor heel 2011 worden echter gehandhaafd. Dat bleek uit een tussentijd handelsbericht van Accell waarin geen concrete cijfers werden genoemd.

Volgens Accell waren de effecten per land verschillend. In Duitsland bleef de vraag sterk, maar was de marktontwikkeling in andere landen zwak. Door de zwakkere verkoop was bij een aantal bedrijven van Accell sprake van een hogere voorraad per seizoenseinde dan normaal. De totale korting nodig om deze voorraden te verkopen, was daardoor hoger en dit leidde tot druk op de operationele marge.

Accell stelt dat de vooruitzichten op de middellange en lange termijn positief blijven. Er is een structureel goede vraag naar fietsen voor mobiliteit, gezondheid en actieve sport. Dit zal met name de omzet van elektrische fietsen en sportieve fietsen in het hogere segment stimuleren. De economische situatie in Europa is echter zeer onzeker en dat maakt schattingen moeilijker, aldus Accell.

Het bedrijf handhaafde zijn verwachting dat de omzet en nettowinst in 2011 hoger zullen uitkomen dan in 2010, onvoorziene omstandigheden voorbehouden. In 2010 bedroeg de omzet 577,2 miljoen euro en de nettowinst 36,4 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen