ANP19 aug '11 06:23Aangepast op 19 aug '11 08:48

'Alert' Lowlands vrijdag gewoon van start

ANP
ANP

BIDDINGHUIZEN (ANP) - Lowlands gaat vrijdag, ondanks het drama op Pukkelpop, gewoon van start. In hoeverre de 19e editie van het muziek- en cultuurfestival in Biddinghuizen wordt geraakt door de ramp, waarbij door noodweer zeker vijf mensen om het leven kwamen, is nog onduidelijk.

Beide festivals hebben traditioneel gezien een grote overlap, waardoor veel internationale bands op zowel Lowlands als Pukkelpop optreden. Zo is het optreden van de Amerikaanse band Smith Westerns op vrijdag nog onzeker. De band liet weten dat alle spullen kapot zijn.

In principe zal de Britse band The Wombats Lowlands vrijdag inluiden. Later op de dag doen ook onder anderen De Jeugd van Tegenwoordig, Fleet Foxes, Jungle By Night, dEUS, Arctic Monkeys en Paul Kalkbrenner het terrein aan.

De organisatie verwacht komend weekeinde geen noodweer, maar is extra alert door wat er in België is gebeurd. De poorten gaan vrijdagmiddag om 13 uur open. Het festival duurt tot en met zondag. De ongeveer 55.000 toegangskaarten waren in november al binnen 2 uur uitverkocht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen