ANP27 dec '11 09:16Aangepast op 27 dec '11 09:54

Amsterdamse beurs begint met winst

AMSTERDAM (AFN) - In Amsterdam is de beurs dinsdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden hoger. Beleggers hopen in de laatste week van het jaar op een eindejaarsrally. De handel zou daarbij steun kunnen krijgen van cijfers over de Amerikaanse economie.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste handelsuur 0,2 procent hoger op 308,29 punten. De MidKap-index won 0,7 procent tot 463,57 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt klommen 0,5 procent. De omzetten waren laag aangezien de beurs in Londen dicht bleef. Beleggers wachten nog op het Amerikaanse consumentenvertrouwen, dat later op de dag bekend zal worden gemaakt.

De Duitse minister van Economische Zaken Philipp Rösler is ondanks de Europese schuldencrisis optimistisch over de komende jaren. ,,Onze economie is erg robuust, zelfs nu de economische situatie zowel wereldwijd als op Europees niveau moeilijker is geworden'', zei hij dinsdag in een interview met de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

ING

In de AEX was ING de grootste daler met een verlies van 1,4 procent. Volgens de Vlaamse zakenkrant De Tijd ziet de bank en verzekeraar vanwege de marktomstandigheden af van de aparte verkoop van de Belgische verzekeringsbedrijven ING Life en ING Non-Life. ING neemt de verkoop van de twee onderdelen nu mee in de algehele afsplitsing van de verzekeringsdivisie, die het concern op last van de Europese Commissie moet doorvoeren.

In de MidKap steeg Heijmans ruim 2 procent. Het bouwbedrijf heeft twee bouwopdrachten verworven in Duitsland. De opdrachten worden uitgevoerd door de Duitse dochteronderneming Oevermann en hebben een gezamenlijke waarde van 30 miljoen euro.

Arseus

SmallCap-fonds Arseus klom 2,4 procent. De medisch toeleverancier kondigde aan de Poolse branchegenoot Pharma Cosmetic over te nemen. Een overnamebedrag werd niet gemeld. Het Poolse bedrijf haalt naar verwachting dit jaar een omzet van 7,5 miljoen euro.

De euro was 1,3070 dollar waard, tegen 1,3040 dollar aan het eind van de Europese beurshandel vrijdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 99,50 dollar per vat en Brentolie werd 0,1 procent duurder op 108,10 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen