ANP8 mrt '11 08:47

Technologiesector verliest in Azië

TOKIO (ANP) - De stemming op de Aziatische aandelenbeurzen was dinsdag over het algemeen bedeesd vanwege de aanhoudende onrust in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Technologiefondsen koersten lager na een adviesverlaging voor de chipsector van de Amerikaanse bank Wells Fargo, maar banken en energiebedrijven deden goede zaken.

De Nikkei-index in Tokio sloot 0,2 procent hoger op 10.525,19 punten. Hitachi (plus 1,8 procent) onttrok zich aan de malheur in de technologiesector nadat het bedrijf een onderdeel dat harddisk drives maakt, verkocht aan Western Digital voor ruim 3 miljard euro.

Concurrenten als Samsung en Hynix volgden in Seoul hun Amerikaanse branchegenoten omlaag met verliezen tot 1 procent na het rapport van Wells Fargo. De Kospi-index sloot echter 0,8 procent hoger dankzij winst in de financiële sector. Beleggers speculeerden op een renteverhoging door de Zuid-Koreaanse centrale bank.

De All Ordinaries in Sydney ging 0,2 procent vooruit dankzij koopjesjagers. Ook daar ging de meeste aandacht uit naar de financiële sector. In Hongkong was PetroChina (plus 2,2 procent) een van de uitblinkers dankzij een nog altijd hoge olieprijs. De Hang Seng-index stond in de middaghandel 1,6 procent hoger.

Gerelateerde artikelen