ANP15 dec '11 13:30

NSI wil Zwitserse markt verlaten

HOOFDDORP (AFN) - Nieuwe Steen Investments (NSI) wil de Zwitserse markt verlaten en zich focussen op Nederland en België. De beslissing is een uitkomst van een herevaluatie van de strategie na de afronding van de fusie met VastNed Offices/Industrial, zo liet het vastgoedbedrijf donderdag weten.

In Zwitserland heeft NSI twee kantoorpanden in Thalwill en Fribourg en twee winkellocaties in Fribourg en Zug. Als zich de mogelijkheid biedt deze markt te verlaten ,,tegen een goede prijs'' zal NSI dat doen. Het bedrijf denkt op de Nederlandse en Belgische markt hogere rendementen te kunnen realiseren. Het verlaten van de Zwitserse markt zal een positief effect van ongeveer 2 tot 2,5 procent op de beleningsgraad van NSI hebben, aldus het bedrijf.

Ook in Nederland en België wil NSI af van een aantal 'non-core panden'. De onderneming voorziet dan ook in 2012 een desinvestering van circa 50 miljoen euro. Volgens NSI is er vraag naar dergelijke panden, getuige twee recente verkopen in Groningen en Zoetermeer.

Gerelateerde artikelen