ANP23 mei '11 10:26

Jimmy Choo in nieuwe handen

LONDEN (AFN) - Het luxeschoenenmerk Jimmy Choo heeft een nieuwe eigenaar. Labelux, een luxegoederenonderneming, lijft het merk in. De overname wordt gesteund door medeoprichter en creatief brein Tamara Mellon, die 17 procent van het bedrijf in handen had. Private equityfirma TowerBrook is de andere, verkopende partij.

Informatie over een overnameprijs werd niet bekendgemaakt. Naar verluidt legt Labelux, dat onder meer ook het Zwitserse schoenenmerk Bally in de stal heeft, tussen de 400 en 550 miljoen Britse pond sterling (460 à 630 miljoen euro) op tafel.

De wereldwijde luxegoederenmarkt in 2010 wordt geschat op 168 miljard euro en zal naar verwachting jaarlijks met 6,2 procent groeien, aldus Labelux. De onderneming verwacht dat de markten waar Jimmy Choo opereert, damesschoenen en lederen accessoires, sneller zal groeien dan de algemene markt.

Vijftien jaar

In de vijftien jaar dat Jimmy Choo bestaat, was er sprake van omzetgroei, aldus het bedrijf. Bovendien is het merk, dat in de televisieserie Sex and the City een prominente plek had, in de afgelopen vier jaar vijf keer sneller gegroeid dan de totale markt. In 2010 bedroeg de omzet 150 miljoen pond (172 miljoen euro).

Naar verwachting is de overname eind juni afgerond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen