ANP8 dec '11 16:25Aangepast op 8 dec '11 19:55

UWV verdenkt jobcoachbedrijf van fraude

AMSTERDAM (AFN) - UWV heeft bij de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) aangifte gedaan tegen At Work Jobcoaching uit Rotterdam. De uitkeringsinstantie verdenkt het Rotterdamse bedrijf van fraude.

UWV denkt dat At Work Jobcoaching meer uren voor de begeleiding van jonggehandicapten heeft gedeclareerd dan het aan begeleiding heeft besteed. In totaal zou UWV voor zeker 200.000 euro zijn benadeeld.

Dit is aan het licht gekomen bij onderzoek door de eigen inspectiedienst van UWV. De uitkeringsinstantie gaat het geld terugvorderen en heeft inmiddels beslag laten leggen op de bankrekeningen van het bedrijf. UWV zal ook niet meer met At Work samenwerken.

200 Wajongers

Het coachingsbedrijf begeleidde ruim 200 Wajongers (jonggehandicapten). Voor hen zoekt UWV een oplossing. Komend jaar voert UWV bij jobcoachbedrijven extra controles uit, zo kondigde het donderdag aan.

Volgens RTL Nieuws is de fraude die nu aan het licht is gekomen nog maar het topje van de ijsberg. Klokkenluiders hebben aan RTL gemeld dat meer bedrijven op deze manier werken. Dat zou al jaren achtereen gebeuren. De zegslieden schatten in dat het in totaal om miljoenen euro's gaat. Al in 2006 hebben zij dit naar eigen zeggen aangekaart bij UWV.

Gerelateerde artikelen