ANP17 aug '11 15:03

'Wall Street opent licht hoger'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York openen woensdag naar verwachting licht hoger, in navolging van Europa waar de beurzen voorzichtig proberen te herstellen van eerdere verliezen. Beleggers verwerken de teleurstelling over de uitkomsten van het Frans-Duitse crisisoverleg en gaan hier en daar voorzichtig weer op koopjesjacht.

Computermaker Dell staat in de voorbeurshandel onder druk. Het bedrijf bracht dinsdag na de slotbel gemengde resultaten over het tweede kwartaal naar buiten en verlaagde zijn omzetverwachting voor het lopende boekjaar.

De Amerikaanse leverancier van kantoorartikelen Staples presteerde daarentegen in het tweede kwartaal beter dan verwacht en verhoogde zijn winstverwachting voor dit jaar. De onderneming profiteerde van valutavoordelen en iets betere verkopen aan zakelijke klanten in Noord-Amerika.

Producentenprijzen

Op macro-economisch vlak bleek voorbeurs dat de producentenprijzen in de Verenigde Staten in juli sterker zijn gestegen dan verwacht. Ook exclusief energie namen de producentenprijzen sterker toe dan voorzien.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,1 tot 0,2 procent voor de beursgraadmeters in New York.

Gerelateerde artikelen