ANP19 aug '11 15:37Aangepast op 19 aug '11 16:28

Twee doden na politieachtervolging op A2

ANP
ANP

DEIL (ANP) - Een ongeluk op de snelweg A2 (Utrecht - Eindhoven) ter hoogte van Deil heeft twee mensen het leven gekost. Dat gebeurde na een achtervolging door de politie. Een derde raakte zeer ernstig gewond.

Het ongeluk had plaats op het verkeersknooppunt Deil bij de afslag richting Tiel/Nijmegen. Een automobilist die met veel te hoge snelheid reed, botste op die afslag tegen een andere auto. Hij raakte volgens de politie bij de aanrijding zeer ernstig gewond en ligt in het ziekenhuis.

Agenten in een surveillancewagen zagen de hardrijder op de A2 richting Den Bosch. De man haalde in via de vluchtstrook, passeerde rechts en botste aan de linkerkant van de weg meermalen tegen de vangrail. Hij reageerde niet op een stopteken, waarna de agenten achter hem aan gingen. Op knooppunt Deil leek de man de afslag Gorinchem te willen nemen, maar hij gooide op het laatste moment het stuur om naar de afslag Tiel/Nijmegen. Daarbij raakte hij een andere auto. Die vloog daardoor volgens de politie vijfmaal over de kop en belandde in een weiland. De inzittenden waren op slag dood.

Op de A2 staan rond knooppunt Deil in beide richtingen lange files door afsluitingen, die tot het einde van de middag zullen duren. Op de A2 was het bovendien al druk door terugkerend vakantieverkeer.

Gerelateerde artikelen