ANP25 feb '11 14:57

Hogere opening Wall Street verwacht

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York openen vrijdag naar verwachting hoger. Amerikaanse beleggers lijken de daling van de olieprijs zwaarder te wegen dan een tegenvallend cijfer over de Amerikaanse economie.

Nadat de prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie donderdag door de grens van 100 dollar was gebroken, zakte deze vrij snel hierna weer terug. Dit gaf beleggers wereldwijd reden voor enig optimisme. De angst dat de wereldeconomie last zal krijgen van de duurdere olie ebde weg.

,,Investeerders maken zich nog steeds zorgen over de olieprijzen, maar zolang deze op de huidige niveaus blijven, zullen we zien dat mensen de markt opkomen voor de koopjesjacht'', aldus een Amerikaanse marktstrateeg.

Groeitempo

Uit een tweede raming van het Amerikaanse ministerie van Handel bleek vrijdag dat de grootste economie in het laatste kwartaal van 2010 met 2,8 procent op jaarbasis is gegroeid. Dit was minder dan een eerdere raming die nog wees op een groeitempo van 3,2 procent. Na opening van de handel op Wall Street komen cijfers naar buiten over het consumentenvertrouwen in de VS.

Vliegtuigbouwer Boeing meldde donderdag na het sluiten van de beurshandel dat het een grote opdracht van de Amerikaanse luchtmacht heeft gekregen. Boeing gaat nieuwe tanktoestellenleveren. De order heeft een lange voorgeschiedenis. Aanvankelijk had de Europese rivaal Airbus de opdracht in de wacht gesleept.

Een halfuur voor handelsaanvang wijst de future op de S&P 500-index op een opening die 0,6 procent hoger zal zijn dan het slot van donderdag. Op basis van de stand van de future op deNasdaq opent de technologiebeurs naar verwachting 0,8 procent in de plus.

Gerelateerde artikelen