ANP11 mrt '11 11:57

Prijskaartje Hyves bijna 44 miljoen euro

AMSTERDAM (AFN) - Telegraaf Media Groep (TMG) heeft vorig jaar bijna 44 miljoen euro betaald voor de overname van de socialenetwerksite Hyves. Dat bleek vrijdag tijdens een toelichting op de jaarcijfers van TMG.

Op 1 november 2010 werd bekend dat TMG en Hyves samen zouden gaan. Een overnameprijs werd toen niet bekendgemaakt. Analisten schatten dat TMG 40 miljoen euro neergelegde voor de populaire site. Naar nu blijkt, werd er 43,7 miljoen euro betaald.

TMG kocht twee weken later een fors belang in het sociaalshoppingplatform GroupDeal. Het bedrijf, eigenaar van onder meer dagblad De Telegraaf en website Geen Stijl, verwacht dit jaar veel van deze digitale activiteiten.

TMG staat wellicht aan de vooravond van nog een grote overname in Nederland. Het bedrijf heeft zijn oog laten vallen op de Nederlandse zenders van SBS (SBS 6, Net5 en Veronica), die in de etalage staan. De net aangetreden topman Herman van Campenhout bevestigde vrijdag de interesse in de aankoop van SBS mits de prijs en condities juist zijn. Ook zei de topman dat het niet is uitgesloten dat TMG de zenders samen met een partner koopt. ,,We sluiten geen enkele optie uit. We kijken met partners en alleen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen