ANP19 aug '11 08:12

Reeks explosies bij Brits gebouw in Kabul

KABUL (ANP) - Een Brits gebouw in de Afghaanse hoofdstad Kabul is vrijdag getroffen door zeker vijf explosies. Daaronder waren minstens twee zelfmoordacties. Dat hebben de Afghaanse politie en de internationale troepenmacht ISAF laten weten. Door de aanslagen zijn zeker acht mensen om het leven gekomen, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

,,Acht personen, het merendeel agenten, zijn omgekomen. Tien mensen raakten gewond'', verklaarde een woordvoerder van het ministerie. ,,Een van de aanvallers leeft nog en verzet zich. Het gebied is nog niet veilig.''

Het doelwit van de aanval was het kantoor van een Britse organisatie, gevestigd in een diplomatieke wijk van Kabul. Afghanistan viert vrijdag dat het 92 jaar geleden onafhankelijk werd van Groot-Brittannië. Rond het gebouw van de British Council was sporadisch geweervuur te horen.

Intercontinental Hotel

Nabij het pand liggen de ambtswoning van vicepresident Mohammad Qasim Fahim en het Intercontinental Hotel, dat populair is bij westerlingen en Afghaanse regeringsfunctionarissen.

De radicaalislamitische Talibanbeweging heeft de verantwoordelijkheid voor de dubbele explosie opgeëist. Het is de eerste aanslag in Kabul sinds de aanval op het Intercontinental in juni, waarbij zeker 12 doden vielen.

Gerelateerde artikelen