ANP16 nov '11 06:34

Docu's nemen Amsterdam in

AMSTERDAM (ANP) - Voor de 24e keer staat Amsterdam van 16 tot en met 27 november in het teken van documentaires. Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) krijgt dit jaar meer gasten over de vloer dan ooit.

Naast filmliefhebbers bezoeken ook veel professionals het internationaal bekende documentairefestival. De gastenlijst telt dit jaar 2486 namen van bekende en onbekende filmmakers. Volgens de organisatie is dat een record.

Het officiële programma bestaat uit ruim 300 titels, waarvan 88 hun wereldpremière beleven. De openingsfilm van IDFA 2011 is de documentaire The Ambassador van de Deense filmmaker en journalist Mads Brügger.

Awards

Filmmakers strijden tijdens het festival om meerdere prijzen. Zo worden de VPRO IDFA Award for Best Feature-Length Documentary (12.500 euro) en de NTR IDFA Award for Best Mid-Length Documentary (10.000 euro) toegekend.

Op vrijdag 18 november zijn prins Willem-Alexander en prinses Máxima bij de première van de Nederlandse documentaire The Sound of the Bandoneón van Jiska Rickels.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen