ANP4 dec '11 21:43Aangepast op 4 dec '11 22:15

'OM vervolgt medewerker Chemie-Pack niet'

BREDA (ANP) - De medewerker die mogelijk verantwoordelijk is voor het ontstaan van de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk op 5 januari heeft van het Openbaar Ministerie (OM) gehoord dat hij niet vervolgd zal worden, wat hij ook verklaart. Dat zei advocaat Ronald Drenth zondag naar aanleiding van een onderwerp in het NOS Journaal.

Een woordvoerster van het functioneel parket zei zondagavond dat het OM geen afspraken over immuniteit heeft gemaakt met de medewerker.

Het OM houdt de leidinggevenden verantwoordelijk voor de brand en heeft hen gedagvaard wegens opzettelijke brandstichting. Drenth is raadsman van deze drie: de directeur, de productieleider en de milieucoördinator. De rechter zei eerder dat de conclusie gerechtvaardigd is dat de brand is ontstaan toen een werknemer in de buurt van brandbare stoffen met een gasbrander probeerde een membraanpomp te ontdooien.

De eerste pro-formazitting is vrijdag voor de rechtbank in Breda. Dan gaat het ook over de medewerker, aldus de woordvoerster van het functioneel parket.

Gerelateerde artikelen