ANP10 mei '11 08:30

Recordresultaten voor Kendrion

ANP
ANP

ZEIST (AFN) - De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft in het eerste kwartaal met de omzet en het bedrijfsresultaat recordniveaus bereikt. Dat maakte Kendrion dinsdag bekend.

Het bedrijfsresultaat (ebita) sprong met 93 procent omhoog tot 7,7 miljoen euro vergeleken met een jaar eerder. De omzet nam met ruim een derde toe tot 65,8 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 5,1 miljoen euro tegen 2,1 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2010.

Volgens Kendrion presteerden alle bedrijfsonderdelen op hoog niveau en bleven de marktontwikkelingen positief. De orderportefeuille is goedgevuld voor de komende maanden, aldus Kendrion. Het bedrijf verwacht de doelstelling voor een autonome omzetgroei van minstens 10 procent ook in 2011 te realiseren en een verdere verbetering van de resultaten ten opzichte van 2010.

Duitse auto-industrie

Alle vier divisies van Kendrion droegen bij aan de hogere omzet, aangevoerd door het onderdeel Passenger Car Systems. Vooral de sterke vraag vanuit de Duitse auto-industrie droeg hier aan bij, aldus Kendrion.

De grondstoffenprijzen bleven in het afgelopen kwartaal op een hoog niveau. Onder meer door het fixeren van inkoopprijzen en het doorberekenen in de verkoopprijzen verwacht Kendrion dat het effect op de winstmarge beperkt zal blijven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen