ANP9 dec '11 22:09

Den Bosch wint tweede periodetitel

EINDHOVEN (ANP) - FC Den Bosch heeft vrijdagavond beslag gelegd op de tweede periodetitel in de eerste divisie. De club speelde op bezoek bij Eindhoven met 2-2 gelijk en dat bleek voldoende voor kwalificatie voor de play-offs.

Den Bosch kwam uit op 16 punten uit 8 duels en had daarmee 1 punt meer dan Sparta, Cambuur en Volendam. Overigens bleef FC Zwolle in de tweede periode ongeslagen, maar die club had zich reeks verzekerd van de eerste periode.

Den Bosch kwam in het duel met concurrent Eindhoven al rap op achterstand, aangezien Ruud van der Rijt de thuisclub al na 1 minuut op voorsprong zette. Benjamin van den Broek en Paco van Moorsel zorgen ervoor dat FC Den Bosch op voorsprong kwam, waarna Ratko Vansimpsen de eindstand op 2-2 bepaalde.

Sparta had kunnen profiteren van de halve misstap van Den Bosch, maar de Rotterdammers kwamen thuis tegen MVV niet tot scoren. Het duel eindigde in 0-0 en daardoor liep Sparta de periodetitel mis. Ook FC Emmen had zich vrijdag voor de play-offs kunnen plaatsen, maar die ploeg verloor - niet geheel onverwacht - op eigen veld van koploper FC Zwolle: 1-2.

Gerelateerde artikelen