ANP9 jun '11 20:15

PvdA en SP spreken harde woorden tegen Rutte

DEN HAAG (ANP) - PvdA-fractievoorzitter Job Cohen verwijt premier Mark Rutte en zijn kabinet onverschilligheid en ongeïnteresseerdheid voor het lot van mensen die getroffen worden door de bezuinigingen van het kabinet, zoals die in de sociale werkvoorziening en bij de persoonsgebonden budgetten.

,,Waarom tonen kabinet en premier zich zo onverschillig en ongeïnteresseerd voor de vraag wat dit allemaal betekent voor al die individuele mensen, voor mensen met het syndroom van Down, voor licht verstandelijk gehandicapten, voor mensen met een dwarslaesie, voor al die mensen die nu, met de nodige ondersteuning, werken en meedoen in de samenleving'', zei Cohen in het Kamerdebat over de bezuinigingsmaatregelen van het kabinet.

Ook SP-leider Emile Roemer haalde in het Tweede Kamerdebat over de bezuinigingsplannen van het kabinet hard uit naar premier Mark Rutte. ,,De sociale zekerheid wordt met een grote botte bijl gesloopt. De premier lijkt niet te beseffen hoe diep dit ingrijpt in het leven van mensen. Hij zal wel weer zeggen dat het meevalt; of erger, dat hij deze mensen aanpakt, juist voor hun eigen bestwil'', zei Roemer.

Gerelateerde artikelen