ANP24 sep '11 15:23

Medvedev gaat plaatsmaken voor Poetin

MOSKOU (ANP) - Premier Vladimir Poetin keert zo goed als zeker terug aan het roer in Rusland. De almachtige partij Verenigd Rusland moet hem kandidaat stellen voor de presidentsverkiezingen in maart volgend jaar, heeft de huidige president Dmitri Medvedev zaterdag aangegeven op een partijbijeenkomst.

Poetin was al president van 2000 tot 2008. Hij moest toen plaatsmaken voor Medvedev, omdat hij maar twee termijnen achter elkaar mocht dienen als president. Achter de schermen bleef hij echter aan de touwtjes trekken.

Zonder het met zo veel woorden te zeggen, had Poetin zichzelf in april al naar voren geschoven als kandidaat-president. In een urenlange toespraak voor het parlement zette Poetin zijn visie uiteen en prees hij zijn prestaties uit het verleden. Een week eerder gaf een partijbons aan dat Poetin de presidentskandidaat van Verenigd Rusland zou zijn.

Parlement

Medvedev gaf zich echter niet direct gewonnen. In juni zei hij een tweede termijn als president na te streven. Wel noemde hij ,,moeilijk voorstelbaar'' dat hij het zou opnemen tegen Poetin.

Medvedev stapt waarschijnlijk over naar het parlement. Poetin wil dat Medvedev lijsttrekker voor Verenigd Rusland wordt bij de verkiezingen voor de Doema. Die worden op 4 december gehouden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen