ANP29 nov '11 15:49Aangepast op 2 dec '11 13:47

Winst beurzen VS ondanks American Airlines

NEW YORK (AFN) - In New York gingen de beurzen in het eerste uur van de handel flink omhoog. Beleggers hielden de stemming er in, ondanks een waarschuwing van kredietbeoordelaar Fitch en een faillissementsaanvraag van AMR, het moederbedrijf van American Airlines. Een sterk meevallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen stuwde de andere koersen.

De Dow-Jonesindex stond na ruim een uur handel 0,7 procent hoger op 11.603 punten. De S&P 500 ging 0,8 procent omhoog tot 1201 punten en technologiebeurs Nasdaq boekte een winst van 0,4 procent tot 2536 punten.

Het consumentenvertrouwen in de VS bleek in november te zijn gestegen tot het hoogste niveau sinds juli. De index kwam uit op 56 punten, tegen 40,9 in oktober. Dat was het laagste niveau in ruim 2 jaar tijd. Economen hadden een kleinere toename, tot 44 punten, verwacht.

Het aandeel AMR stond ruim 86 procent lager. De handel in het aandeel werd tussendoor enkele keren stilgelegd. Het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij American Airlines diende dinsdag een verzoek in tot bescherming tegen zijn schuldeisers. AMR maakte ook bekend dat topman Gerard Arpey heeft besloten om met pensioen te gaan. Hij wordt opgevolgd door Thomas Horton, die zowel bij AMR als bij American Airlines de scepter zal zwaaien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen